28. sij 2012.

Moje heklane trake "s potpisom"

Kada sam pisala post "Bolje Kina nego neka tamo baba", u onim trenucima inspiracije, nije mi bilo na kraj pameti da će izazvat tolike reakcije.  Znala sam da ima još ljudi koji dijele moje mišljenje, ali nisam znala da nas je toliko i da ste mahom jednako ako ne i strastvenije od mene kad se govori o toj temi. 
Ne mogu vam objasniti koliko mi je drago zbog toga, i koliko mi je drago da ste se javile i uvjerile me da se stvari ipak mijenjaju, i da ručni radovi neće tako brzo nestati ili postati davno zaboravljene vještine. Od srca hvala i Naky što je otisnula post još i dalje, i proširila poruku.


Ali koliko mi je lakše i veselije raditi dalje sa znanjem da se takav rad ipak cijeni, toliko mi je s druge strane teže napisati sljedeći post :-). Ali nekako ću se ipak skoncentrirati i pokušati skucati još koji, ako bude sreće možda i inspirativan.


Za početak ću podijeliti s vama jedan od svojih prvih ali i omiljenih radova. To su široke trake s velikim mašnama. Prvu traku sam napravila daaaaavno, na zahtjev prijateljice koja je nešto slično vidjela u jednom online shopu i pametno zaključila da to mogu i ja njoj napravit. 
I tako sam piljila u sliku na webu i propiljila i proparala i proheklala dok nisam skucala traku. Ispostavilo se da je moja traka ipak drugačija, a ako je vjerovat krajnjim korisnicima, navodno i bolja :-D ("if I do say so myself"). A ja im vjerujem :-D). 


Ta jedna traka je s vremenom evoluirala, pa prerasla u nekoliko traka (do te mjere da sam neko vrijeme mislila da samo te trake i radim cijeli vijek). Ali to mi je posebno drago, jer to su moje trake, s mojim potpisom i pečatom i srcem i dušom; moje trake s veeeeeeelikim mašnama. 


Inspirirane jednom balerinom, dizajnirane od "yours truly", svaka sa svojom unikatnom dušom i još jedinstvenijim vlasnicama.6. sij 2012.

Heklani cvijetni podlošci

Znam da je siječanj i da su cvijetni dani još daleko, ali ovo sunce me ne prestaje izazivati. Nemam zimskih inspiracija dok je vani sunčano, a nije još vrijeme za ljetne stvarčice, pa sam se odlučila okušati u nečem malo drukčijem. U heklanim verzijama kućnih potrepština.
Za početak sam napravila par podložaka za čaše i šalice. 


 
Davno sam naišla na jedan krasan uzorak školjkica koji preraste u lijep cvijetni dizajn i pretvori se u podložak za posuđe. Dugo sam odgađala da ga napravim i na kraju sam se odlučila radije za verziju podložaka za čaše, oni su mi bili potrebniji, a i boje mi se fino uklapaju u ostale cicaboce na stoliću.