27. ožu 2012.

Heklana proljetna traka s irskim cvjetićima

Ulijenilo me proljetno vrijeme, nemojte mi zamjerati. Vani je jednostavno pre pre prekrasno da sjedim za tipkovnicom. Makar odradim ja još podosta vremena online, ali samo za neke kratke radnje. Čim nešto treba dulje potrajati već smislim nešto bolje za radit vani. I znam da me svi razumijete i vjerojatno ste u istoj fazi i zato i ne provodite mnogo vremena u "blogosferi" kao ni ja.
Zbog toga, a i zato jer me sunce još uvijek zove, a i ovo moje čupavo pseto je nervozno već, ni ovaj post neće biti dugačak. Čisto ću vam pokazat nešto što su oni koji me prate i na Facebooku već odavno vidjeli. 
Nije da diskriminiram one koji nemaju FB, čak naprotiv, ali tamo mi nekako brže ide postanje slikica s vrlo malo teksta  ovo vrijeme kad mi je draže biti što dalje od računala.
Potrudila sam se ipak i ovdje ih staviti što prije pogotovo što se toliko ponosim njima, da sam se čak potrudila i krasno ih uslikati da se ne izgubi njihova draž "u prijevodu" na digitalnu stranu. 


Radi se o proljetnim trakicama. Od pamučnog su konca, vrlo jednostavnog uzorka (tražila sam što rupičastiji da daje prozračan dojam) sa 2-3 mala irska cvjetića koji ih apsolutno dižu.


Za početak evo irske verzije pošto je ipak proljetna traka s irskim cvjetićima pa nek otpočne u štihu.

Balerinina traka je cijela od krem pamučnog konca sa samo trunčicom roze na cvjetiću tek da razbije monotonost i daje ženstvenu notu. Zna se kakve trake balerine vole male i velike balerine :-) Bar balerine koje ja znam....

Zlatnu verziju sam napravila prvu, probala je i nekako je odmah i ostala moja. Kaže se da ako se ne zaljubite u vlastiti rad nemojte se ni truditi prodavati ga. Eto, ovakve trake ću onda morati prodavati jer me dobila na "Hello". Stavila sam je ovdje za one koji nemaju FB kao ispriku za "vremensku diskriminaciju" koju sam prije spominjala jer nje još nema ovako jasno na Facebooku, a ovdje je već možete vidjeti :-)Za kraj dodajem i večernje izdanje... 
U jednom trenutku sam ga nazvala mračnijim izdanjem što mi je draga Amalia odmah predložila promijeniti i složila sam se s njom. Nekako nisam prvo htjela staviti večernje jer se isto tako može i po danu nositi, kakve veze ima što je crna, ali pošto "mračnije" izdanje stvarno nije zahvalan nazi ipak sam ga preimenovala. Na kraju post nije ni ispao baš toliko kratak koliko sam ja mislila da bude.....a šta ćete, ponijelo me proljeće :-)
Wooly kisses and hugs!

12. ožu 2012.

And the Big Bow Headband goes tooooo........


Otkucao je i taj čas! Trenutak istine je pred nama! 
Hvala svima koji su uzeli truda i vremena da sudjeluju u ovoj proljetnoj djelilici
Da ne duljim, vjerujem da je u ovom trenutku interesantna samo jedna informacija, a to je ime pobjednika!
Pa, tko li je to imao toliko sreće da udomi Crnu traku s veeelikom mašnom?

Da ne ispisujem sve prilažem listu svih 30 sudionika koji su zadovoljili sve uvjete dijelilice, popisani ste  redoslijedom kojim FB kaže da ste dijelili poveznicu i naravno unijeti u widget za nasumičan odabir Random.org

A Random.org widget je rekao sljedeće:ČESTITAM EDITI EZER!

I naravno molim je da mi podatke na koju šaljem presretnu traku (sva skače ovdje kraj mene od veselja što je konačno našla vlasnicu:-)) pošalje u Inbox na Facebook stranici ili na mail adresu da se možemo dalje dogovoriti oko detalja i sitnica.

Još jednom hvala svima koji su sudjelovali i nemojte odustati, bit će još ovakvih dijelilica, ova je tek bila za zagrijavanje!

7. ožu 2012.

Naky handmade: Kapice za nos

Da vas malo preusmjerim na post kolegice koja je objedinila slikice nas nekolicine koje smo imale neodoljivu potrebu da si napravimo grijalice za noseve......pa da se ne ponavljam s istim postom...bacite oko kod nje :

Neodlučne rukavičice bez prstiju

Bacam se na heklanje proljetnih stvari! 
Zapravo već sam se prije bacila, a sad ću se i pohvalit nekima od njih.
Za početak samo da napomenem da nisu moj dizajn, posudila sam ideju od NativeFae s Ravelry-a i onda kao i obično malo nešto maknula, nešto izmijenila i malo nešto dodala i dobila: neodlučne rukavičice!

Rukavice bez prstiju su ostale neodlučne jer se ne mogu dogovoriti sama sa sobom da li su zgodnije sa cvijetom na zglobu ili na prstenjaku. Ako ćemo ić za nekom funkcionalnošću naravno pobjeđuje verzija na prstenjaku jer je vidljiva i kad se stave rukavi, ali opet, na zglobu izgleda toliko zgodno da sam morala objaviti obje verzije i ostavljam odluku na onima koji će rukavičice nositi pa neka sami zapečate sudbinu cvijetka.

"Zglob ili prstenjak pitanje je sad!" 

Rukavičice bez prstiju safirno plave boje sa sivim cvijetom na prstenjaku/zglobu. 
Veličina kukice - 3mm
Vuna:
- rukavičice - Sapphire Blue od Amber's (egipatski pamuk i mliječna vlakna) 
- cvjetak - Duetto, svijetlo siva boja 


Sljedeća verzija plavih rukavičice je, prema sudu kolegica heklačica, estetski zgodnija verzija, ali budući da je proljeće još vrijeme drugih rukava, nešto je nepraktičnija jer se cvijetak neće vidjet....a to bi bilo u najmanju ruku šteta.
Zelene rukavičice imaju istu dilemu.....
One znaju da su zelene i imaju svijetlo smeđi rub i cvjetak ....
...znaju da su napravljene kukicom od 2,5mm...
...vunom Jelka svijetlo zelene boje i pamučnim koncem Helena svijetlo smeđe boje, ali gdje da fiksiraju taj cvjetak......gdje?


Zato i one ostaju u obje verzije i sa tim vječnim pitanjem u zraku dok ne nađu vlasnika koji će dati konačni sud i skratiti im muke...
Preostale su još samo jedne, crne boje. Dilema ostaje ista, ali razlikuju se po jednom detalju, zapravo da budem točnija, po dva detalja, za svaku rukavičicu po jedan :-).
Cvjetak je dobio malu doradu jer sam nabasala na tako fantastične gumbiće da sam ih morala negdje iskoristiti i eto, postale su dio cvjetka neodlučnih rukavičica. I gumbići su sami u obliku cvijeta što im je nekako i zapečatilo sudbinu, a i trebao mi je neki kontrast da malo razbijem crninu rukavičica.