5. lip 2012.

Zmijice

Zapostavila sam malo svoju blogersku zajednicu.....oprostite....
Naredale mi se neke ne toliko kreativne, ali jednako zahtjevne situacije pa se trebalo malo pozabaviti i tehničkim pitanjima, ne samo kreativom.
Znate kako je to, nije uvijek dovoljno raditi samo ono što volite da bi to mogli raditi bez stresa onih klasičnih životnih krpelja poput računa, stanarina, hrane i takvih sitnica. Nadam se da to neće uvijek biti tako, ali za sad treba podijeliti vrijeme između užitka i posla, dok užitak ne postane posao...ili posao užitak :-) pa što god došlo prije!


U međuvremenu je nastalo nešto novo i u ovom svijetu kreative, kukica i konaca, ali eto, tek sad stižem dotaknuti se i toga. U galeriji, Facebook-u i DeviantArt-u slika već ima neko vrijeme ali ne i postića o njima. To su moje "zmijice". 
Direktno iz moje kreativne glavice pa u ruke, pa na ruke, pa na blog! 
Vrlo su jednostavne, čak toliko da ću vam konačno staviti i neke upute, nakon tooooliko vremena da ste valjda već zaboravili da se ovdje nekad nađu i upute za heklanje :-)


Dakle, za početak napravite magični lanac, u njega 5 jednostavnih bodovai spojite kliznim bodom u prvi bod. Dalje radite samo ukrug, bez spajanja kliznim bodom. Znači uvijek po 5 jednostavnih bodova i tako dok ne dobijete željenu duljinu. 
Kad zmijica bude dugačka koliko vam treba izvucite malo zadnju očicu da vam se ne počne parati dok instalirate žicu, pa maknite kukicu na kratko.  Odmjerite hobby žicu iste duljine i provucite je kroz zmijicu. Ja je napravim malo dulju pa savinem kliještima krajeve tako da ne strše špice nego se dobije tupi/zaobljeni kraj. 
Kad ste žicu fino namjestili u zmijici, vratite kukicu u zadnju očicu pa je provucite  kao za klizni bod kroz svaku očicu, ali ne do kraja nego ostavite očice na kukici dok ih nemate  6  te provucite nit kroz sve očice pa prerežite vunu i učvrstite. 
Dalje idu finese, poput provlačenja završetka niti da se ne vidi, vijanja žice u oblik koji želite,  te  izdrada ukrasića za krajeve. 


Moja mama je od nekud izvadila jedne preeeeeslatke pinky gumbiće/dijamantiće koje sam jednostvano morala ukomponirati, i eto nastala je moja prva zmijica......Sneaky Pink!Odmah nakon nje mi je sinulo kako bi diiiivno bilo spojiti crnu alpacu sa srebrnim koncem i nastala je moja verzija Death Star.....

Zmijice su ludnica, savijaju se kud vas volja, pašu na svaku ruku, lagane su, ne miču se po ruci kud ih volja, ne lupaju po stolovima, ne padaju s ruku......ma mrak su "if I do say so myself!" :-)
Kasnije sam napravila i Pawicu......ali to vam neću otkriti kako :-) makar vjerujem da ćete sami brzo shvatiti