8. stu 2010.

Srce - upute za heklanje

Da imate što dodati na kapicu....Lanac od 4 petlje.
3 trostruka boda, 3 dvostruka boda, lanac od 1 petlje, 1 trostruki bod, lanac od 1 petlje, 3 dvostruka boda, 3 trostruka boda, lanac od 2 petlje, klizni bod – sve to napravite u prvoj petlji lanca.

Lanac od 3 petlje, u prvi trostruki bod napravite jednostavan bod i 1 polu-dvostruki bod, u sljedeći bod napravite 3 polu-dvostruka boda, u sljedeći bod 2 polu-dvostruka boda, jednostavan bod u naredna 4 boda,  1 dvostruki bod u trostruki bod, lanac od 1 petlje, jednostavan bod u sljedeća 4 boda, 2 polu-dvostruka boda u sljedeći bod, 3 poludvostruka boda u sljedeći bod, poludvsotruki bod i jednostavan bod u sljedeći bod, lanac od 3 petlje i klizni bod u sredinu.

Lanac od 3 petlje, jednostavan bod u vrh lanca od 3 petlje s prethodnog reda, 2 jednostavna boda u sljedeći bod, jednostavan bod u sljedeći bod, 2 jednostavna boda u sljedeći bod, jednostavan bod u svaki sljedeći bod do vrha srca, napravite jednu petlju lanca za vrh, jednostavan bod u sljedećih 5 bodova, jednostavan bod u u sljedeći bod, 2 jednostavna boda u sljedeći bod, jednostavan bod, 2  jednostavna boda u sljedeći bod, lanac od 3 petlje pa klizni bod u sredinu srca. Provucite nit na stražnju stranu i učvrstite kraj.

2 komentara:

 1. pitanje:
  1. što je lanac
  2. misli li se na štapiće gdje piše - 3 trostruka boda???
  3. jednostavan bod je predpostavljam jedna zračna ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nisam znala da sam toliko skomplicirala :-) Nisam htjela napravit zbrku pa sam zato na početku stavila upute za bodove koje koristim. Možeš ih pogledat na početku u 2010, listopad, tamo sam više manje sve te osnovne stavila sa slikama. Ali eto da ne tražiš puno, odgovori:
   1. Lanac su znači samo očice, ako je tako lakše http://dodi-vidi-heklaj.blogspot.com/2010/10/kako-napraviti-pocetni-lanac.html
   2. Tri trosttruka boda su tri ovakva http://dodi-vidi-heklaj.blogspot.com/2010/10/trostruki-bod.html odnosno nešto dulji štapići
   3. Jednostavan bod je ovaj http://dodi-vidi-heklaj.blogspot.com/2010/10/jednostavan-bod.html

   Izbriši