Preskoči na glavni sadržaj

Smotana ruža - upute za heklanje
Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .


Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.


Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.


Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.


Namotajte ružu počevši od manjih latica prema većima i učvrstite ih zajedno dužim repom koji ste ostavili na početku.

Bijela ruža sa pinky sredinom


Ruža u "prirodnom" okruženju

Primjedbe

 1. Lijepo te sresti, jel to dolazi proljeće, budiš li se? Ružice su krasne!:)))Probaj kraću varijantu, ali radi s obje strane lančića. Kad je gotovo zarolaš i stisneš u sredini kao ponpon i dobiješ odličan privjesak.

  OdgovoriIzbriši
 2. Budna sam ja cijelo vrijeme, samo nije me bilo iz tehničkih razloga, al brzo ću ja to sad nadoknadit.
  Nisam te skužila za kraću varijanutu, kak misliš s obje strane lančića?

  OdgovoriIzbriši
 3. Mrzim teh. probleme, znam kako ti je.Važno da je rješeno!
  Osnova ruže je lančić i onda radiš s jedne "strane", ako istu stvar radiš s obje strane osnove, moraš raditi s manje "latica" jer bi bilo predebelo. Ne smotava se spiralno, već kao sarma i stisne u sredini,ako dobro stisneš latice pokriju sredinu.

  OdgovoriIzbriši
 4. Da, skontala sam ujutro danas kaj si mislila, ono kak si i sama rekla, jutro je pametnije od večeri :-)))

  OdgovoriIzbriši
 5. Sviđa mi se redizajn, pregledno, cool, klikam...

  OdgovoriIzbriši
 6. Sad kad sam se riješila teh. problema se igram malo. I klikam i ja :-)

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…

Kapa s rebrastim rubom - upute za heklanje

Nisam mislila da će baš ova kapica bit toliko zanimljiva, ali budući da joj je gledanost veća od ostalih, vrijeme je da se pojave i njene upute, zar ne? Pa eto ja se potrudila i stavila ih.  Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ali ako ima pitanja uvijek možete ostavit u komentaru, ili na mail ako vam je tako draže (kukicalica@gmail.com)


Veličina kukice 4 mm
Info za heklanje: svaki prvi bod u redu poludvostrukih bodova zamijenite lancem od 2 petlje, a završavajte ga jednim poludvostrukim bodom u drugu petlju lanca s početka prethodnog reda.
Info za skraćivanje: napravite jedan bod ali pričekajte s provlačenjem zadnje niti, pa napravite drugi bod i provucite zadnju nit kroz sve tri petlje na kukici
Rebrasti rub: Napravite lanac od 14 petlji. Red 1: po 1 poludvostruki bod u svaku petlju lanca počevši od treće petlje od kukice – 13 bodova. Red 2: Okrenite rad i nastavite sa po jednim polu-dvostrukim bodom u svaki bod s prethodnog reda ali uvijek samo kroz stražnju nit petlje (ne obje) = rebr…