30. tra 2012.

Malo krene, pa stane....i onda stoji

U fazi sam započetih projekata bez kraja.... ne znam da li bih to nazvala i kreativnom blokadom ili samo biram krive projektiće...
Imam sad već malu kolekciju stvarčica koje sam započela i ostala na tome. Valjda ovo vrijeme tako djeluje na mene, započnem po večeri ili kad padne to malo kiše i onda čim izađe sunce ja zaboravim. Svakim sljedećim zahladnjenjem pak započnem nešto drugo. 
S vremenom sam skovala i svoju malu teoriju nedovršenih projekata. Vjerujem da projekti i ideje koje ostavljam sa mišlju da ću se toga prihvatit neki drugi, inspirativniji put i nikako da im se vratim, jednostavno nisu vrijedne da ih i dovršim.
Ne znam kako to kod vas sukreativaca izgleda, ali ja kad imam bljesak inspiracije, ne ispuštam rad iz ruku dok apsolutno ne moram ili dok ga ne dovršim. A stvari koje tako napravim su obično i one kojima se najviše ponosim i prezadovoljna sam njima. 
I sad sam u dilemi....ako je moja teorija ispravna i kreativna podsvijest mi želi reći da ti projekti jednostavno nisu dovoljno zanimljivi da ih dovršavam, čemu onda spremanje za kasnije? Po svoj logici bih ih morala jednostavno oparati i čekati da mi  "zabljesne" nešto drugo, zar ne? A meni opet nekako žao parat nešto čemu tehnički ništa ne fali.....osim "onog nečeg"....


Najdulje na čekanju je sljedeći projektić.
To je krenula biti kapica-zecov. Bijela kapica, sa ušesima i ukrasnom mašnom u boji ušesa. Ni ne sjećam se zašto je stalo, ali vuku mi se ove uši po radnom stolu još od prošle godine. Možda samo treba naći pravog malog zecova koji će je inspirirati.

I ovo je zeko.....za zeku ponestalo vune a ne volje. Njega ću kad tad dovršit jer zeke mora bit! Ima jedan strašan malac koji čeka ovog velikog mekanog zeku i tu nema odustajanja. Samo da više dočekam tu vunu i spojim dijelove u zecova.


Ovo bi trebao biti jedan veeeeliki šal za nabacit preko ramena i umotat se. Bilo za proljeće, bilo za jesen.... Uzorak mi se sviđa kako mi ispada, kao obrub bi trebao dobiti grupice štrenica da bude malo čupav, ali nekako mi jaaaako sporo ide i jaaako ga se teško primam. Možda je stvar u tome što je vani 30 stupnjeva a on je vunen...možda i nije kriv manjak inspiracije nego višak sunca. Bilo kako bilo, i on stoji i samo ga premiještam s jednog kraja kuće na drugi.


Za sad zadnji projektić na čekanju, u tom je statusu ko i zeko zbog nestašice vune. Planiram ga napravit prekrasnim i mislim da će vrijedit svake sekunde. Radim ga kukicom 2.5mm što je ispalo manje naporno nego što sam mislila da će biti. Samo se moram pod hitno usrećit nekim parama jer je vuna za ovaj komad  čista alapca i za ovaj malecni komadićak od nekih pola metra sam već utrošila vune za 10ak eura. Obzirom na naše podneblje i smjer u kojem idemo....nekako ta cijena još dugo neće biti  ni prosječna a kamoli povoljna pa ću ja malo pričekat ali ipak dovršit ovaj šal. Do iduće zime valjda bude.  


22. tra 2012.

Red sunca, red šetnjice, red heklice

Opet kiša..... ovo vrijeme kao da zaboravlja da je proljeće a ne jesen. Ali dobro, malo sunca se ipak pokazalo zadnja dva dana. Taman toliko da se moja lovačka okruglica prisjeti kako miriši trava i gdje se skrivaju fazani. I da mene podsjeti koliko čičaka stane u krzno koker španijela te da joj pod hitno treba šišanje.

 


A dovoljno i da me inspirira da napravim  2 nove proljetne trakice u sunčanom izdanju (slikice su u galeriji) i počnem jedne slatke male baby čizmice. Kako mi se sunce sakrilo prijevremeno tako su i čizmice stale u fazi cipelice. I drago mi je da jesu. 


Nekako imam problem sa izradom uvijek jednakih stvarčica. Primijetila sam da me nešto počne kopkati i moram promijeniti makar jedan detalj, ali nešto moram. Valjda imam paničan stah od rada na traci, ilitiga "štancanja" (u Kine bi brzo umrla od gladi:-)).
Tako sam napravila cipelice, sa zvjezdanim rubom. Obožavam radit ove zvjezdane krakove. Nisam ni sigurna da ih svi tako zovu. Kako ih vi zovete? Ove kombinacije 3 duga štapića+2očice+3 duga štapića? Slobodno me prosvijetlite.

Da ne mislite da samo lijenčarim i zapostavljam blog, radosno vas obavještavam da sam konačno sredila galeriju. tako da možete na jednom mjestu brzo pregledavati moje radove, a i tamo ću ih ćešće stavljati tako da neće biti čekanja da uzmem vremena za post. 
Inače, moje radove možete pratiti i na DeviantArtu tamo ih isto češće lijepim, čisto zbog brzine. A i tako da oni koji se još uvijek vješto odupiru FB-u imaju način da me ipak prate, a i ja njih. 

Sigurno ste primijetili i da sam se počela više truditi oko slika, bar se nadam da jeste :-) o tome ću nešto više u idućem postu...8. tra 2012.

Heklana uskršnja jaja

Sreeetan Uskrs svima!
Ove godine je igrom slučaja došlo do toga da se kod nas jaja za promjenu nisu samo obojala nego smo ih i obukle! Svako jaje je dobilo svoju košaricu! Improvizirana su skroz tako da je svako potpuno jedinstveno.
Ideja je sestrina (kao i većina košarica) ali nisam se ni ja dala pa ima i moje košarice, ali vam neću reći koje je čije....nek ostane uskršnja tajna:-)Kad smo ih sve stavile zajedno primijetile smo da imaju nešto i za reći :-))))