22. tra 2012.

Red sunca, red šetnjice, red heklice

Opet kiša..... ovo vrijeme kao da zaboravlja da je proljeće a ne jesen. Ali dobro, malo sunca se ipak pokazalo zadnja dva dana. Taman toliko da se moja lovačka okruglica prisjeti kako miriši trava i gdje se skrivaju fazani. I da mene podsjeti koliko čičaka stane u krzno koker španijela te da joj pod hitno treba šišanje.

 


A dovoljno i da me inspirira da napravim  2 nove proljetne trakice u sunčanom izdanju (slikice su u galeriji) i počnem jedne slatke male baby čizmice. Kako mi se sunce sakrilo prijevremeno tako su i čizmice stale u fazi cipelice. I drago mi je da jesu. 


Nekako imam problem sa izradom uvijek jednakih stvarčica. Primijetila sam da me nešto počne kopkati i moram promijeniti makar jedan detalj, ali nešto moram. Valjda imam paničan stah od rada na traci, ilitiga "štancanja" (u Kine bi brzo umrla od gladi:-)).
Tako sam napravila cipelice, sa zvjezdanim rubom. Obožavam radit ove zvjezdane krakove. Nisam ni sigurna da ih svi tako zovu. Kako ih vi zovete? Ove kombinacije 3 duga štapića+2očice+3 duga štapića? Slobodno me prosvijetlite.

Da ne mislite da samo lijenčarim i zapostavljam blog, radosno vas obavještavam da sam konačno sredila galeriju. tako da možete na jednom mjestu brzo pregledavati moje radove, a i tamo ću ih ćešće stavljati tako da neće biti čekanja da uzmem vremena za post. 
Inače, moje radove možete pratiti i na DeviantArtu tamo ih isto češće lijepim, čisto zbog brzine. A i tako da oni koji se još uvijek vješto odupiru FB-u imaju način da me ipak prate, a i ja njih. 

Sigurno ste primijetili i da sam se počela više truditi oko slika, bar se nadam da jeste :-) o tome ću nešto više u idućem postu...Broj komentara: 6:

 1. Zanimljiv mi je ovaj tvoj brkati kućni ljubimac!A papučice su ti preeeeslatke!!!:)):)):))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Sonaj! Brkove me strah ošišat....sve su veći, al pretpostavljam da ih nema za ukras pa joj ostavljam da ne osakatim siroče zbog estetike :-)

   Izbriši
 2. jesu, fotkice su sve bolje! Pape - savršene! I ja uvijek nešto kemijam s mustrom, dosadno mi jedno te isto. Trenutno se davim u kapama, koje kako narudžba glasi: ne smiju biti rupičaste, moraju biti zanimljive ali ne pretjerano privlačiti pažnju, i obavezno moraju sakriti sve nedostatke glave. Help, .... Ako imaš kakvu sliku šalji link!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hmmm, a ovako nešto http://www.ravelry.com/patterns/library/olivias-butterfly?
   Jednostavno je a opet sa zgodnim detaljem i nije rupičasto. Ovo je zimsko, ali pamučnim koncem će sigurno biti jednako fora. Ti ćeš to znati improvizirati, znam ja :-)

   Izbriši
  2. Hvala! Predlagala sam nešto slično, u varijanti s tvojom fjokom, ali neće, da joj ne stoje binice. Pa se mučim s pužem, koji je naravno isto binica, ali maaaalo drugačija, i ne znam kako završiti puža :)))). A što bi jednostavno kad može komplicirano.

   Izbriši
 3. imaš nagradicu na mom blogu, ugodnu večer želim :) pozz

  OdgovoriIzbriši