Preskoči na glavni sadržaj

Red sunca, red šetnjice, red heklice

Opet kiša..... ovo vrijeme kao da zaboravlja da je proljeće a ne jesen. Ali dobro, malo sunca se ipak pokazalo zadnja dva dana. Taman toliko da se moja lovačka okruglica prisjeti kako miriši trava i gdje se skrivaju fazani. I da mene podsjeti koliko čičaka stane u krzno koker španijela te da joj pod hitno treba šišanje.

 


A dovoljno i da me inspirira da napravim  2 nove proljetne trakice u sunčanom izdanju (slikice su u galeriji) i počnem jedne slatke male baby čizmice. Kako mi se sunce sakrilo prijevremeno tako su i čizmice stale u fazi cipelice. I drago mi je da jesu. 


Nekako imam problem sa izradom uvijek jednakih stvarčica. Primijetila sam da me nešto počne kopkati i moram promijeniti makar jedan detalj, ali nešto moram. Valjda imam paničan stah od rada na traci, ilitiga "štancanja" (u Kine bi brzo umrla od gladi:-)).
Tako sam napravila cipelice, sa zvjezdanim rubom. Obožavam radit ove zvjezdane krakove. Nisam ni sigurna da ih svi tako zovu. Kako ih vi zovete? Ove kombinacije 3 duga štapića+2očice+3 duga štapića? Slobodno me prosvijetlite.

Da ne mislite da samo lijenčarim i zapostavljam blog, radosno vas obavještavam da sam konačno sredila galeriju. tako da možete na jednom mjestu brzo pregledavati moje radove, a i tamo ću ih ćešće stavljati tako da neće biti čekanja da uzmem vremena za post. 
Inače, moje radove možete pratiti i na DeviantArtu tamo ih isto češće lijepim, čisto zbog brzine. A i tako da oni koji se još uvijek vješto odupiru FB-u imaju način da me ipak prate, a i ja njih. 

Sigurno ste primijetili i da sam se počela više truditi oko slika, bar se nadam da jeste :-) o tome ću nešto više u idućem postu...Komentari

 1. Zanimljiv mi je ovaj tvoj brkati kućni ljubimac!A papučice su ti preeeeslatke!!!:)):)):))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Sonaj! Brkove me strah ošišat....sve su veći, al pretpostavljam da ih nema za ukras pa joj ostavljam da ne osakatim siroče zbog estetike :-)

   Izbriši
 2. jesu, fotkice su sve bolje! Pape - savršene! I ja uvijek nešto kemijam s mustrom, dosadno mi jedno te isto. Trenutno se davim u kapama, koje kako narudžba glasi: ne smiju biti rupičaste, moraju biti zanimljive ali ne pretjerano privlačiti pažnju, i obavezno moraju sakriti sve nedostatke glave. Help, .... Ako imaš kakvu sliku šalji link!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hmmm, a ovako nešto http://www.ravelry.com/patterns/library/olivias-butterfly?
   Jednostavno je a opet sa zgodnim detaljem i nije rupičasto. Ovo je zimsko, ali pamučnim koncem će sigurno biti jednako fora. Ti ćeš to znati improvizirati, znam ja :-)

   Izbriši
  2. Hvala! Predlagala sam nešto slično, u varijanti s tvojom fjokom, ali neće, da joj ne stoje binice. Pa se mučim s pužem, koji je naravno isto binica, ali maaaalo drugačija, i ne znam kako završiti puža :)))). A što bi jednostavno kad može komplicirano.

   Izbriši
 3. imaš nagradicu na mom blogu, ugodnu večer želim :) pozz

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .

Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.

Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.

Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.

Namotajte ružu poče…

Tapestry crochet tehnika - heklovez?

Svima koji heklaju je jasno da koliko god znaju, ne znaju još ni polovicu o tom ručnom radu.  Varijacija na temu je toliko da se stalno iznova iznenadim šta se još može i kakvih sve tehnika ima. Sjećam se kad sam počela tek učiti i bila sam oduševljena sama sobom što sam naučila te osnovne bodove sama kombinirati i stvarati neke svoje uzorke.  I onda malo čovjek googla i resetira se jer vidi koliko smo svi zapravo mali sami za sebe i da negdje na nekom drugom meridijanu sjedi netko i hekla napamet čudesa koja ti sad prvi puta vidiš. 
Tako sam ja nedavno, između ostalog, nabasala i na taj "tapestry crochet". Točnije sestra je nabasala i napunila mi inbox na Pinterestu, kako to obično biva s njom. Ona se navuče i spama me, pa onda i ja moram probati, i evo nas oboje navučene na tapestry crochet.  Ne znam kako bih ga prevela, nije tapiserijski da idemo doslovno, nije ni vez, ali meni nekako estetski više sjeda heklovez. Ako netko zna kako se stvarno zove na ovom podneblju ta te…

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…