Preskoči na glavni sadržaj

Red sunca, red šetnjice, red heklice

Opet kiša..... ovo vrijeme kao da zaboravlja da je proljeće a ne jesen. Ali dobro, malo sunca se ipak pokazalo zadnja dva dana. Taman toliko da se moja lovačka okruglica prisjeti kako miriši trava i gdje se skrivaju fazani. I da mene podsjeti koliko čičaka stane u krzno koker španijela te da joj pod hitno treba šišanje.

 


A dovoljno i da me inspirira da napravim  2 nove proljetne trakice u sunčanom izdanju (slikice su u galeriji) i počnem jedne slatke male baby čizmice. Kako mi se sunce sakrilo prijevremeno tako su i čizmice stale u fazi cipelice. I drago mi je da jesu. 


Nekako imam problem sa izradom uvijek jednakih stvarčica. Primijetila sam da me nešto počne kopkati i moram promijeniti makar jedan detalj, ali nešto moram. Valjda imam paničan stah od rada na traci, ilitiga "štancanja" (u Kine bi brzo umrla od gladi:-)).
Tako sam napravila cipelice, sa zvjezdanim rubom. Obožavam radit ove zvjezdane krakove. Nisam ni sigurna da ih svi tako zovu. Kako ih vi zovete? Ove kombinacije 3 duga štapića+2očice+3 duga štapića? Slobodno me prosvijetlite.

Da ne mislite da samo lijenčarim i zapostavljam blog, radosno vas obavještavam da sam konačno sredila galeriju. tako da možete na jednom mjestu brzo pregledavati moje radove, a i tamo ću ih ćešće stavljati tako da neće biti čekanja da uzmem vremena za post. 
Inače, moje radove možete pratiti i na DeviantArtu tamo ih isto češće lijepim, čisto zbog brzine. A i tako da oni koji se još uvijek vješto odupiru FB-u imaju način da me ipak prate, a i ja njih. 

Sigurno ste primijetili i da sam se počela više truditi oko slika, bar se nadam da jeste :-) o tome ću nešto više u idućem postu...Primjedbe

 1. Zanimljiv mi je ovaj tvoj brkati kućni ljubimac!A papučice su ti preeeeslatke!!!:)):)):))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Sonaj! Brkove me strah ošišat....sve su veći, al pretpostavljam da ih nema za ukras pa joj ostavljam da ne osakatim siroče zbog estetike :-)

   Izbriši
 2. jesu, fotkice su sve bolje! Pape - savršene! I ja uvijek nešto kemijam s mustrom, dosadno mi jedno te isto. Trenutno se davim u kapama, koje kako narudžba glasi: ne smiju biti rupičaste, moraju biti zanimljive ali ne pretjerano privlačiti pažnju, i obavezno moraju sakriti sve nedostatke glave. Help, .... Ako imaš kakvu sliku šalji link!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hmmm, a ovako nešto http://www.ravelry.com/patterns/library/olivias-butterfly?
   Jednostavno je a opet sa zgodnim detaljem i nije rupičasto. Ovo je zimsko, ali pamučnim koncem će sigurno biti jednako fora. Ti ćeš to znati improvizirati, znam ja :-)

   Izbriši
  2. Hvala! Predlagala sam nešto slično, u varijanti s tvojom fjokom, ali neće, da joj ne stoje binice. Pa se mučim s pužem, koji je naravno isto binica, ali maaaalo drugačija, i ne znam kako završiti puža :)))). A što bi jednostavno kad može komplicirano.

   Izbriši
 3. imaš nagradicu na mom blogu, ugodnu večer želim :) pozz

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .

Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.

Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.

Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.

Namotajte ružu poče…

Kapa s rebrastim rubom - upute za heklanje

Nisam mislila da će baš ova kapica bit toliko zanimljiva, ali budući da joj je gledanost veća od ostalih, vrijeme je da se pojave i njene upute, zar ne? Pa eto ja se potrudila i stavila ih.  Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ali ako ima pitanja uvijek možete ostavit u komentaru, ili na mail ako vam je tako draže (kukicalica@gmail.com)


Veličina kukice 4 mm
Info za heklanje: svaki prvi bod u redu poludvostrukih bodova zamijenite lancem od 2 petlje, a završavajte ga jednim poludvostrukim bodom u drugu petlju lanca s početka prethodnog reda.
Info za skraćivanje: napravite jedan bod ali pričekajte s provlačenjem zadnje niti, pa napravite drugi bod i provucite zadnju nit kroz sve tri petlje na kukici
Rebrasti rub: Napravite lanac od 14 petlji. Red 1: po 1 poludvostruki bod u svaku petlju lanca počevši od treće petlje od kukice – 13 bodova. Red 2: Okrenite rad i nastavite sa po jednim polu-dvostrukim bodom u svaki bod s prethodnog reda ali uvijek samo kroz stražnju nit petlje (ne obje) = rebr…