Preskoči na glavni sadržaj

Malo krene, pa stane....i onda stoji

U fazi sam započetih projekata bez kraja.... ne znam da li bih to nazvala i kreativnom blokadom ili samo biram krive projektiće...
Imam sad već malu kolekciju stvarčica koje sam započela i ostala na tome. Valjda ovo vrijeme tako djeluje na mene, započnem po večeri ili kad padne to malo kiše i onda čim izađe sunce ja zaboravim. Svakim sljedećim zahladnjenjem pak započnem nešto drugo. 
S vremenom sam skovala i svoju malu teoriju nedovršenih projekata. Vjerujem da projekti i ideje koje ostavljam sa mišlju da ću se toga prihvatit neki drugi, inspirativniji put i nikako da im se vratim, jednostavno nisu vrijedne da ih i dovršim.
Ne znam kako to kod vas sukreativaca izgleda, ali ja kad imam bljesak inspiracije, ne ispuštam rad iz ruku dok apsolutno ne moram ili dok ga ne dovršim. A stvari koje tako napravim su obično i one kojima se najviše ponosim i prezadovoljna sam njima. 
I sad sam u dilemi....ako je moja teorija ispravna i kreativna podsvijest mi želi reći da ti projekti jednostavno nisu dovoljno zanimljivi da ih dovršavam, čemu onda spremanje za kasnije? Po svoj logici bih ih morala jednostavno oparati i čekati da mi  "zabljesne" nešto drugo, zar ne? A meni opet nekako žao parat nešto čemu tehnički ništa ne fali.....osim "onog nečeg"....


Najdulje na čekanju je sljedeći projektić.
To je krenula biti kapica-zecov. Bijela kapica, sa ušesima i ukrasnom mašnom u boji ušesa. Ni ne sjećam se zašto je stalo, ali vuku mi se ove uši po radnom stolu još od prošle godine. Možda samo treba naći pravog malog zecova koji će je inspirirati.

I ovo je zeko.....za zeku ponestalo vune a ne volje. Njega ću kad tad dovršit jer zeke mora bit! Ima jedan strašan malac koji čeka ovog velikog mekanog zeku i tu nema odustajanja. Samo da više dočekam tu vunu i spojim dijelove u zecova.


Ovo bi trebao biti jedan veeeeliki šal za nabacit preko ramena i umotat se. Bilo za proljeće, bilo za jesen.... Uzorak mi se sviđa kako mi ispada, kao obrub bi trebao dobiti grupice štrenica da bude malo čupav, ali nekako mi jaaaako sporo ide i jaaako ga se teško primam. Možda je stvar u tome što je vani 30 stupnjeva a on je vunen...možda i nije kriv manjak inspiracije nego višak sunca. Bilo kako bilo, i on stoji i samo ga premiještam s jednog kraja kuće na drugi.


Za sad zadnji projektić na čekanju, u tom je statusu ko i zeko zbog nestašice vune. Planiram ga napravit prekrasnim i mislim da će vrijedit svake sekunde. Radim ga kukicom 2.5mm što je ispalo manje naporno nego što sam mislila da će biti. Samo se moram pod hitno usrećit nekim parama jer je vuna za ovaj komad  čista alapca i za ovaj malecni komadićak od nekih pola metra sam već utrošila vune za 10ak eura. Obzirom na naše podneblje i smjer u kojem idemo....nekako ta cijena još dugo neće biti  ni prosječna a kamoli povoljna pa ću ja malo pričekat ali ipak dovršit ovaj šal. Do iduće zime valjda bude.  


Primjedbe

  1. Ni meni se ne plete vuna na ove temperature, zahlađenje ionako najvljuju već za par dana, pa ću nastviti. Možda ti se blokade događaju jer si prerasla ove projekte, treba ti nešto zahtjevnije. Možda kao ona spominjana brza ljetna.
    Sorry zbog petljancije s adresoma (mojom) nisam uopće bila svjesna posljedica...

    OdgovoriIzbriši
  2. Mora da jest to to, kad nešto svladam, dosadi mi. Treba mi izazova...u pravu si

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .

Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.

Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.

Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.

Namotajte ružu poče…

Kapa s rebrastim rubom - upute za heklanje

Nisam mislila da će baš ova kapica bit toliko zanimljiva, ali budući da joj je gledanost veća od ostalih, vrijeme je da se pojave i njene upute, zar ne? Pa eto ja se potrudila i stavila ih.  Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ali ako ima pitanja uvijek možete ostavit u komentaru, ili na mail ako vam je tako draže (kukicalica@gmail.com)


Veličina kukice 4 mm
Info za heklanje: svaki prvi bod u redu poludvostrukih bodova zamijenite lancem od 2 petlje, a završavajte ga jednim poludvostrukim bodom u drugu petlju lanca s početka prethodnog reda.
Info za skraćivanje: napravite jedan bod ali pričekajte s provlačenjem zadnje niti, pa napravite drugi bod i provucite zadnju nit kroz sve tri petlje na kukici
Rebrasti rub: Napravite lanac od 14 petlji. Red 1: po 1 poludvostruki bod u svaku petlju lanca počevši od treće petlje od kukice – 13 bodova. Red 2: Okrenite rad i nastavite sa po jednim polu-dvostrukim bodom u svaki bod s prethodnog reda ali uvijek samo kroz stražnju nit petlje (ne obje) = rebr…