Preskoči na glavni sadržaj

Malo zraka pod suncem

Mislim da je seoba mog malog proizvodnog pogona na sunce bila pun pogodak! Odugovlačila sam s tim potezom iz uvjerenja da će me sve dekoncentrirati. Zapravo pod ovim komadom neba pod kojim se trenutno nalazim i nije teško biti dekoncentriran. Zapravo i ne toliko dekoncentriran koliko koncentriran na mir i tišinu. Čudno, jer nije baš toliko rijetko naseljeno, prvi susjedi su odmaknuti svakih par metara, ali opet.... svi očito u isto vrijeme uzmu vremena da sjednu i .....  jednostavno dišu. 
Ima toliko mirnih nedjelja da to često bude čak sablasno jer usred dana daje dojam kao da nema žive duše u gradu. Nekad me to frustriralo jer me smetalo što je to jedan od onih gradova u kojima možeš prošetat cijelim gradom a da sretneš 2-3 osobe uvrh glave. Sad mi upravo to daje zraka. 

Nemojte me shvatiti krivo, ovo nije mjesto u kojem se vidim narednih 50ak godina....daleko je previše zapelo u mentalitetu iz kojeg samo sebi ne dozvoljava da se istrgne i ne nudi gotovo ništa mladom čovjeku što će mladi odavde vidjeti tek kad bar na kratko odu živjeti negdje drugdje i vide što sve svijet nudi. Nije idealno za one koji žele nešto stvoriti i koji teže pokretu, novostima, izazovima, naročito za one koji žele naprijed onime što njihove ruke mogu i njihove glave znaju. 
Ali za sjest na balkon i disati usred ovih brda....... za to jest idealno. Za doći nekad čisto da si čovjek uzme zraka za dalje......
Da ne duljim, ja sam eto sjela na balkon i udahnula, pa pročistila ujedno i moždane kanaliće i našla volje za nastavak jednog od onih zaostalih radova iz prošlog posta. Treba to, jedan po jedan privesti kraju još dok ima zraka i zelenila. A možda usput ulovim i koju nijansu bronce na svojoj sad već gotovo prozirnoj koži. I dok su se neki puni novopronađenog zanosa marljivo bacili na proizvodnju novih čupavih čudesa, drugi su odlučili da je upravo idealno vrijeme za, ni pet ni šest, nego ubit oko. OPET.I tako, to vam je moje malo društvance s balkona. 


Nevjerojatno stara i izdržljiva papiga kojoj je neko u nekom trenutku rekao "Sokole!" pa joj se to nalijepilo kao ime. Koja nije dobrovoljno izašla iz krletke od dana kad smo je u nju stavili i koja demonstrativno čupa komadiće svakog prekrivača koji joj stavimo kao zaštitu i time gađa psa kad spava negdje u blizini. 


Drugi član ekipe je pas koji pojam vjernosti uzima kao jako ozbiljnu stvar i prati me u stopu kud god krenem pa sjedne i čeka kud se dalje ide, ili u slučaju da dulje ostanem jednostavno zaspe i čeka. Mali lovački pas koji nikako ne može shvatiti poantu kokoši kao ptice koja ne leti jer koliko god utrčava među njih, one uporno ostaju na tlu, samo izbezumljeno skakuću i vrište ko da je provociraju. Pas koji pretrčava dvorište i cestu kad vidi psa u blizini da ga otjera sa svog teritorija, ali do mačaka dotrči da bulji i njuška ih i ne shvaća zašto nit bježe, nit se boje, nit se igraju. Pa odustane.
I kao zadnji član društva, čudna cura koja se na 30 stupnjeva sunča i usput plete vuneni ogrtač za "kad zahladi", ali nju već znate :-)


Do idućeg posta, podrav od društvanca čudaka s balkona!

Primjedbe

 1. Hello, ekipa s balkona! Ovaj blogger je u totalnom balunu, ili sam ja totalno izgubljena u vremenu i prostoru. Mislim da mi malo sunčanja ne bi škodilo. Šal izgleda lijepo, sviđa mi se boja.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, a bome se ti bar imaš gdje sunčat. I ne moraš pritom močat noge u lavoru :-))

   Izbriši
 2. Odgovori
  1. Grazie Giancarlo, e felice giornata anche a te!

   Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .

Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.

Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.

Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.

Namotajte ružu poče…

Kapa s rebrastim rubom - upute za heklanje

Nisam mislila da će baš ova kapica bit toliko zanimljiva, ali budući da joj je gledanost veća od ostalih, vrijeme je da se pojave i njene upute, zar ne? Pa eto ja se potrudila i stavila ih.  Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ali ako ima pitanja uvijek možete ostavit u komentaru, ili na mail ako vam je tako draže (kukicalica@gmail.com)


Veličina kukice 4 mm
Info za heklanje: svaki prvi bod u redu poludvostrukih bodova zamijenite lancem od 2 petlje, a završavajte ga jednim poludvostrukim bodom u drugu petlju lanca s početka prethodnog reda.
Info za skraćivanje: napravite jedan bod ali pričekajte s provlačenjem zadnje niti, pa napravite drugi bod i provucite zadnju nit kroz sve tri petlje na kukici
Rebrasti rub: Napravite lanac od 14 petlji. Red 1: po 1 poludvostruki bod u svaku petlju lanca počevši od treće petlje od kukice – 13 bodova. Red 2: Okrenite rad i nastavite sa po jednim polu-dvostrukim bodom u svaki bod s prethodnog reda ali uvijek samo kroz stražnju nit petlje (ne obje) = rebr…