15. pro 2010.

Heklanje početne „kockice“ ilitiga četvrtastog oblika

Osobno se još nisam zabavljala sa nečim gdje treba počet s četvrtastim oblikom, većinom se držim kruga ili običnog lanca, ali obzirom da sam već stavila objašnjenje kruga, ne bi bilo fer da ovu krasnu kockicu zapostavim.
Ako se nađe netko s dobrom idejom za koju će trebat ova početna kockica, svaka je dobrodošla!

Kockica od dvostrukih bodova

Napravite početni prsten od lanca od 6 petlji.
Napravite lanac od 3 petlje (broji se kao prvi dvostruki bod) tako da kukicu provučete kroz centar prstena, potom isto tako 2 dvostruka boda, pa lanac od 3 petlje, pa 3 dvostruka boda, pa lanac od 3 petlje, i tako po 3 dvostruka boda + 3 petlje još dvaput pa završite kockicu s kliznim bodom u 3 petlju početnog lanca.

Varijacija kockice od dvostrukih bodova

Napravite početni prsten kao kod prethodne kockice. Lanac od tri petlje, 3 dvostruka boda kroz prsten, lanac od 2 petlje za kut, pa 4 dvostruka boda u prsten, pa lanac od 2 petlje za kut i tako po 4 dvostruka boda + lanac od 2 petljejoiš dvaput pa završite kockicu kliznim bodom u 3 petlju lanca s početka reda.

File kockica od dvostrukih bodova

Napravite početni prsten od lanca od 12 petlji. Lanac od 3 petlje i 3 dvostruka boda kroz prsten, lanac od 5 petlji za kut, pa 3 puta 4 dvostruka boda kroz prsten + lanac od 5 petlji. Završite kliznim bodom u treću petlju lanca s početka reda.


Još jedna varijacija kockice od dvostrukih bodova

Napravite početni bod od 13 petlji lanca, potom napravite još 5 petlji lanca te potom dvostruki bod u četvrtu petlju početnog lanca, lanac od 3 petlje, pa okrenite rad i provucite kukicu ispod upravo napravljanog dvostrukog boda i napravite 2 dvostruka boda preko njega (prvotni dvostruki bod je kao baza ova dva nova boda).

Napravite dvostruki bod u istu petlju lanca početog prstena u kojem je i onaj prvotni dovostruki bod da završite blok bodova. Potom napravite lanac od 2 petlje, preskočite sljedeće 2 petlje lanca početnog prstena, dvostruki bod u sljedeću petlju početnog prstena, pa potom lanac od 3 petlje. Okrenite rad i provucite kukicu ispod zadnje napravljenog dvostrukog boda i napravite 2 dvostruka boda preko njega kao i prije.

Ponovite prethodni odlomak još dvaput i završite kliznim bodom u treću petlju lanca s početka (prvi lanac od 5 petlji).

Nema komentara:

Objavi komentar