Preskoči na glavni sadržaj

Plava pahuljasta beretka

Kad sam već počela s beretkama morala sam probati i jednu s meni najslađim bodom od svih bodova: puff bodomI tako sam dobila pahuljastu beretku! 


Improvizirana je od početka do kraja i ja sam prilično zadovoljna njome obzirom da je rađena bez ikakavih shema i uputa. 
Ubacila sam i jedan novi bod - križani dvostruki bod, u predzadnjem redu, a za rub sam za promjenu od standardnog kliznog boda isprobala obrnuti jednostavan bod. 
Za sad mi se sviđa takav obrub... i jednostavan je :-)





Budući da postoji interes, a ja sam zeznula u startu i nisam zapisala upute, potrudila sam se naći video tutorial za ovakvu kapu. Nisam naravno našla istu, ali sam našla najbliže što sam mogla: Crochet Puff Stitch Hat.  To je znači ovakva: 



Ili sa satenskom vrpcom ovakva:



Upute znači nisu za beretku, nego za običnu kapu, ali jednom kad skužite kako to ide s običnom kapom, bez problema ćete sredit i beretku.
Osobno, kad radim beretku, u većini slučajeva, samo kod proširivanja dodam 3-4 reda više od standardne kape i dalje nastavim s "ravnim" redovima do željene duljine. 
Okušajte se! 
I javite rezultate!

Primjedbe

  1. Baš pahuljasta, izgleda meko i toplo!!! I bodovi koje si izabrala su se lijepo složili, to i je najbolje opustiti se i pustiti rukama na volju.
    Ako može negdje dodaj upute za puff, još ako budu u baka rječniku - štapići, navoji...

    OdgovoriIzbriši
  2. Nema problema! Čim uhvatim vremena stižu upute za puff bod. Potrudit ću se i prilagoditi riječnik :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala puno, drago mi je da ne moram vrludati umreženim svijetom! Trebala bih i ja nešto raditi, ali je crne boje i kukac jedinica, mislim da će čekati jutro.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uuuu jedinica! Probala sam ja nabadat s 1,5 mm i onda nakon dva tjedna borbe reko "il kukica il ja!" i ode kukica u penziju do daljnjeg :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo me i ovde, ne samo na forum :)
    Vec enkoliko godina kako gledam ovu kapu i nikako da je napravim. Svidja mi se puno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam imala najbolju namjeru stavit i upute kako sam je napravila. Ali pošto sam ju napravila prilično brzo i bez sheme, sad mi je malo teže izvuć točne upute.
    Moram se prisilit da dok radim napamet istovremeno i zapisujem šta radim da poslije nemam ovakvih problema.

    OdgovoriIzbriši
  7. Cestitam!!Prelijepi i jako mastoviti radovi :)---treba mi hrabrosti da pocnem plesti..dok gledam tvoje radove i radove drugih tako bih i ja da pletem i heklam,al...potrudit cu se i ja :)Dada..

    OdgovoriIzbriši
  8. Evo Dada, samo za tebe, malo sam ažurirala post o pahuljastoj beretki. Nadam se da pomaže

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji . Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite. Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite. Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrst

Heklana uskršnja jaja

Sreeetan Uskrs svima! Ove godine je igrom slučaja došlo do toga da se kod nas jaja za promjenu nisu samo obojala nego smo ih i obukle! Svako jaje je dobilo svoju košaricu! Improvizirana su skroz tako da je svako potpuno jedinstveno. Ideja je sestrina (kao i većina košarica) ali nisam se ni ja dala pa ima i moje košarice, ali vam neću reći koje je čije....nek ostane uskršnja tajna:-) Kad smo ih sve stavile zajedno primijetile smo da imaju nešto i za reći :-))))

Tapestry crochet tehnika - heklovez?

Svima koji heklaju je jasno da koliko god znaju, ne znaju još ni polovicu o tom ručnom radu.  Varijacija na temu je toliko da se stalno iznova iznenadim šta se još može i kakvih sve tehnika ima. Sjećam se kad sam počela tek učiti i bila sam oduševljena sama sobom što sam naučila te osnovne bodove sama kombinirati i stvarati neke svoje uzorke.  I onda malo čovjek googla i resetira se jer vidi koliko smo svi zapravo mali sami za sebe i da negdje na nekom drugom meridijanu sjedi netko i hekla napamet čudesa koja ti sad prvi puta vidiš.  Tako sam ja nedavno, između ostalog, nabasala i na taj "tapestry crochet". Točnije sestra je nabasala i napunila mi inbox na Pinterestu, kako to obično biva s njom. Ona se navuče i spama me, pa onda i ja moram probati, i evo nas oboje navučene na tapestry crochet.  Ne znam kako bih ga prevela, nije tapiserijski da idemo doslovno, nije ni vez, ali meni nekako estetski više sjeda heklovez. Ako netko zna kako se stvarno zove na ovom podne