21. stu 2011.

Plava pahuljasta beretka

Kad sam već počela s beretkama morala sam probati i jednu s meni najslađim bodom od svih bodova: puff bodomI tako sam dobila pahuljastu beretku! 


Improvizirana je od početka do kraja i ja sam prilično zadovoljna njome obzirom da je rađena bez ikakavih shema i uputa. 
Ubacila sam i jedan novi bod - križani dvostruki bod, u predzadnjem redu, a za rub sam za promjenu od standardnog kliznog boda isprobala obrnuti jednostavan bod. 
Za sad mi se sviđa takav obrub... i jednostavan je :-)

Budući da postoji interes, a ja sam zeznula u startu i nisam zapisala upute, potrudila sam se naći video tutorial za ovakvu kapu. Nisam naravno našla istu, ali sam našla najbliže što sam mogla: Crochet Puff Stitch Hat.  To je znači ovakva: Ili sa satenskom vrpcom ovakva:Upute znači nisu za beretku, nego za običnu kapu, ali jednom kad skužite kako to ide s običnom kapom, bez problema ćete sredit i beretku.
Osobno, kad radim beretku, u većini slučajeva, samo kod proširivanja dodam 3-4 reda više od standardne kape i dalje nastavim s "ravnim" redovima do željene duljine. 
Okušajte se! 
I javite rezultate!

Broj komentara: 10:

 1. Baš pahuljasta, izgleda meko i toplo!!! I bodovi koje si izabrala su se lijepo složili, to i je najbolje opustiti se i pustiti rukama na volju.
  Ako može negdje dodaj upute za puff, još ako budu u baka rječniku - štapići, navoji...

  OdgovoriIzbriši
 2. Nema problema! Čim uhvatim vremena stižu upute za puff bod. Potrudit ću se i prilagoditi riječnik :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala puno, drago mi je da ne moram vrludati umreženim svijetom! Trebala bih i ja nešto raditi, ali je crne boje i kukac jedinica, mislim da će čekati jutro.

  OdgovoriIzbriši
 4. Uuuu jedinica! Probala sam ja nabadat s 1,5 mm i onda nakon dva tjedna borbe reko "il kukica il ja!" i ode kukica u penziju do daljnjeg :-)

  OdgovoriIzbriši
 5. Evo me i ovde, ne samo na forum :)
  Vec enkoliko godina kako gledam ovu kapu i nikako da je napravim. Svidja mi se puno!

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja sam imala najbolju namjeru stavit i upute kako sam je napravila. Ali pošto sam ju napravila prilično brzo i bez sheme, sad mi je malo teže izvuć točne upute.
  Moram se prisilit da dok radim napamet istovremeno i zapisujem šta radim da poslije nemam ovakvih problema.

  OdgovoriIzbriši
 7. Cestitam!!Prelijepi i jako mastoviti radovi :)---treba mi hrabrosti da pocnem plesti..dok gledam tvoje radove i radove drugih tako bih i ja da pletem i heklam,al...potrudit cu se i ja :)Dada..

  OdgovoriIzbriši
 8. Evo Dada, samo za tebe, malo sam ažurirala post o pahuljastoj beretki. Nadam se da pomaže

  OdgovoriIzbriši