Preskoči na glavni sadržaj

It's a bittersweet symphony, this life


Dugo me nije bilo. Zaokupi čovjeka život i nekako teško nađe vremena za ono što mu čini zadovoljstvo.
Nije dugo trajala moja odsutnost od bloga, a opet je trajala predugo. Dođe period kad se treba pobrinuti za realnost i čovjek se malo zagubi. Pa zaboravi živjeti. Onda se u jednom trenu okrenete oko sebe i pitate se: "Zašto meni ovi ljudi troše živce?" ili "Tko to mene trenira?" 
Jel se i vi to često zapitate?
Znači, radiš nešto što te manje ili više zanima(nekad i uopće ne) s ljudima koji ti češće iscijede svu pozitivnu energiju nego učine neko dobro i to samo da bi vam platili da bi vi mogli uzeti te novce pa platiti drugima istim takvima.

I onda mi sjevne ona stara:
'Cause it's a bittersweet symphony, this life
Trying to make ends meet 
You're a slave to money then you die"

A nekad se desi nešto što vas sjeti da to nije početak i kraj. Nego ste samo kratko skrenuli (i doslovce i figurativno:-)). Al onaj grmovit put kojim se rijetko kroči još nije daleko i uvijek se može nastaviti njime. Meni se to desilo jučer u vidu moje PRVE PRODAJE NA ETSY!
Baš kad sam gotovo i zaboravila da tamo još imam aktivne artikle .... dobijem mail s obavijesti da mi Etsy čestita na prvoj prodaji. Yipieyayekayo! Ode boemska trakica preko oceana!Mislim, realno gledajuć, mail s obavijesti da sam dobila na Lotu bi me možda više razveselio :-), ali nećemo sad cijepidlačit.

Ne radi se o nekoj zaradi, ne znam ni bi li mi pokrilo troškove materijala i shippinga, ali radi se o šamaru. Da, baš upravo o šamaru.
Kad me krenulo pčelinje odrađivanje nečega za nekoga... opalila mi karma šamar i rekla: 

"I'll take you down the only road I've ever been down
You know the one that takes you to the places where all the veins meet yeah".
(I opet budimo realni, nije to rekla karma nego The Verve, ali pogodiše u sridu.)

Đabe svo to Borg-ovsko zujanje da "dobijemo da bismo dali" ako se bar nekad za dušu ne napunite pozitivom pomoću jedne kukice i pripadajuće niti.

Skidam kapu onima koji nisu radili ni dana u životu jer se bave onime što vole.
Skidam kapu onima koji si mogu priušiti da rade samo za svoju dušu.
Skidam kapu onima koji u strci oko preživljavanja nađu vremena i za život.

Skidam kapu i ostajem u nadi da ću je jednog dana iz istih razloga skidati i kad pogledam u ogledalo.

A do tada vam ostavljam jednog pjesnika asfalta koji me tu i tamo onako probudi iz realnosti u život....Primjedbe

 1. Čestitke na prvoj prodaji! Tako to biva, ide pa stane, pa opet krene... Važno je ne odustati, kažu neki koji su uspjeli. Eno se baš jučer woohoovci hvale na 1000 prodanih artikala, čestitke i njima. Ne daj se!!!!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Amalia! A kako je tebi? Ide šta?

   Izbriši
  2. već se dugo ne bavim time, druge stvari su u prvom planu, dosta je toga ostavljeno za neka sretnija vremena. Iako kažu da je najbolje sve to prebroditi tako da se zatrpaš poslom, ali to mi zvuči kao kad bogataš tvrdi da se najbolje razmišlja na prazan želudac s mudrim izrazom lica, pokraj punoga frižidera.

   Izbriši
  3. Prioriteti su prioriteti, samo nekad ipak ubaci kukicu u pogon...čisto radi duše :-)

   Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje

Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))

Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupi…

Smotana ruža - upute za heklanje

Prvi red: ostavite nešto dulji rep na početku pa napravite lanac od 55 petlji .

Drugi red: u četvrtu petlju od kukice napravite 1 dvostuki bod (štapić), (1 petlja , preskočite 2 petlje, 1 dvostruki bod+2 petlje+1 dvostruki bod u istu petlju), ponavljajte zagrađeno do kraja. Okrenite.

Treći  red: lanac od 3 petlje (1 dvostruki bod, 2 petlje, 2 dvostruka boda), u prvi prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda. (2 petlje, 2 dvostruka boda, 2 petlje, 2 dvostruka boda) u sljedeći prostor ispod 2 petlje s prethodnog reda – ponavljajte do kraja reda. Okrenite.

Četvrti red: 6 dvostrukih bodova u prvi prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje. (7 dvostrukih bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite bodove u  zagradi  12 puta. (9 dvostrukih bodova bodova u sljedeći prostor ispod 2 petlje, 1 jednostavan bod u sljedeći prostor ispod 2 petlje), ponovite 5 puta. Odrežite i učvrstite nit.

Namotajte ružu poče…

Kapa s rebrastim rubom - upute za heklanje

Nisam mislila da će baš ova kapica bit toliko zanimljiva, ali budući da joj je gledanost veća od ostalih, vrijeme je da se pojave i njene upute, zar ne? Pa eto ja se potrudila i stavila ih.  Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ali ako ima pitanja uvijek možete ostavit u komentaru, ili na mail ako vam je tako draže (kukicalica@gmail.com)


Veličina kukice 4 mm
Info za heklanje: svaki prvi bod u redu poludvostrukih bodova zamijenite lancem od 2 petlje, a završavajte ga jednim poludvostrukim bodom u drugu petlju lanca s početka prethodnog reda.
Info za skraćivanje: napravite jedan bod ali pričekajte s provlačenjem zadnje niti, pa napravite drugi bod i provucite zadnju nit kroz sve tri petlje na kukici
Rebrasti rub: Napravite lanac od 14 petlji. Red 1: po 1 poludvostruki bod u svaku petlju lanca počevši od treće petlje od kukice – 13 bodova. Red 2: Okrenite rad i nastavite sa po jednim polu-dvostrukim bodom u svaki bod s prethodnog reda ali uvijek samo kroz stražnju nit petlje (ne obje) = rebr…