23. ruj 2011.

Breskvasta Barbie / Peachy Barbie


Ostalo mi malo materijala od Baby haljinice, pa da se ne baca :-). Konac je dakle isto Unitastova Hana, boja 05, kukica je 3,5 mm. Haljina je opet improvizirana od glave do pete pa nemam konkretnih uputa za priložiti, ali opet vas mog podsjetiti na stranicu MyPicot.com, točan uzorak koji sam koristila je ovaj: http://www.mypicot.com/patterns/0008.pdf
Primijetili ste da sam se baš vezala za ovu web stranicu u zadnje vrijeme :-). Tako ću dok ju svu ne izližem, a onda u potragu za novom. Inače, ako netko ima kakvih prijedloga sa sličnim korisnim linkovima, bilo bi mi i više nego drago da podijeli ovdje s nama ostalima.

Cvijetići su standardni mali cvijetići (http://dodi-vidi-heklaj.blogspot.com/2011/02/cvjetic-upute-za-heklanje.html), samo je promijenjen treći korak. Dakle ovdje ide klizni bod, poludvostruki bod, dvostruki bod, poludvostruki bod, klizni bod u prostor ispod lanca od 3 petlje. Tako sam dobila sitniji cvijetić jer mi je originalna verzija iz gore spomenutih uputa bila ipak malo preglomazna za tako malu haljinicu. 
Obrub je vrlo jednostavan, a opet efektan da se dobije ovako valovit dojam, jer je inače rub potpuno ravan. Znači dodavala sam po cijeloj duljini u svaki bod lanac od 3 petlje pa klizni bod u prvu petlju lanca pa klizni bod u sljedeći bod, pa lanac od tri petlje, klizni bod u prvu petlju......i tako do kraja. Dobije se nabrana struktura i haljina odjednom ima valovit rub. Nažalost nisam haljinu sliknula bez ruba pa ne možete vidjet razliku, ali vjerujte mi na riječ, ovako je daleko efektnije. 

1 komentar: