30. pro 2011.

Vunene čokoladne čizmice


Moram se pohvaliti još jednim heklanim vunenim čizmicama. Rađene su po istom dizajnu kao plave čizmice s crvenim gumbićem. Razlikuju se prvo po veličini; plave su za novorođenčad(0-9 mj) i imaju stopalo od 9 cm, dok su ove čokoladne za limače do 3 godine i imaju stopalo 14cm. Visoke su 11 cm i također imaju funkcionalan gumbić tako da se mogu otkopčati i lakše obuti. 


Stopalo/đon je smeđe boje (vuna Nika 10% vuna, 80% akril)jer su limači do 3 godine već veliki hodači pa da se čizmice lakše održavaju (odnosno da se kasnije primijeti koliko su parketa pobrisale :-))), a gornji dio stopala i sara su krem boje (vuna Lucija, pola vuna, pola akril).
Nisam najzadovoljnija ni Nikom ni Lucijom, ali nisam ni imala puno opcija u tim bojama obzirom da je bilo prilično hitno pa sam bila ograničena na kupnju u tuzemstvu.

Ono što me najviše iznenadilo pri ovom projektu jest cijena gumbića. Nije mi ni na kraj pameti bilo da jedan gumbić promjera 1cm košta 5,00 kuna. Nisam doduše ni razmišljala puno o tome do sada u životu, ali kad mi je teta na pozamanteriji za 4 gumba rekla 20 kuna,skoro mi sve poispadalo. 
Čak sam ozbiljno počela razmišljati o tome da se raspitam o uvjetima proizvodnje gumba pa da se bacim u to jer bi mi se sigurno više isplatilo štancati plastične gumbiće na traci nego, pa zapravo bilo šta drugo. 
Ali mi definitivno ne bi bio isti gušt ko heklanje :-D

Pa da ne duljim, eto tih čizmica sa preskupim gumbićima.Broj komentara: 8:

  1. Wauuuuu...divno divno...ima neka uputa kako se ovo radi? Joj oduševljena sam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još nema, moram uzet vremena pa pobrojat kako je točno išlo jer sam ih radila po sjećanju na plave čizmice...al bit će...

      Izbriši