5. lip 2012.

Zmijice

Zapostavila sam malo svoju blogersku zajednicu.....oprostite....
Naredale mi se neke ne toliko kreativne, ali jednako zahtjevne situacije pa se trebalo malo pozabaviti i tehničkim pitanjima, ne samo kreativom.
Znate kako je to, nije uvijek dovoljno raditi samo ono što volite da bi to mogli raditi bez stresa onih klasičnih životnih krpelja poput računa, stanarina, hrane i takvih sitnica. Nadam se da to neće uvijek biti tako, ali za sad treba podijeliti vrijeme između užitka i posla, dok užitak ne postane posao...ili posao užitak :-) pa što god došlo prije!


U međuvremenu je nastalo nešto novo i u ovom svijetu kreative, kukica i konaca, ali eto, tek sad stižem dotaknuti se i toga. U galeriji, Facebook-u i DeviantArt-u slika već ima neko vrijeme ali ne i postića o njima. To su moje "zmijice". 
Direktno iz moje kreativne glavice pa u ruke, pa na ruke, pa na blog! 
Vrlo su jednostavne, čak toliko da ću vam konačno staviti i neke upute, nakon tooooliko vremena da ste valjda već zaboravili da se ovdje nekad nađu i upute za heklanje :-)


Dakle, za početak napravite magični lanac, u njega 5 jednostavnih bodovai spojite kliznim bodom u prvi bod. Dalje radite samo ukrug, bez spajanja kliznim bodom. Znači uvijek po 5 jednostavnih bodova i tako dok ne dobijete željenu duljinu. 
Kad zmijica bude dugačka koliko vam treba izvucite malo zadnju očicu da vam se ne počne parati dok instalirate žicu, pa maknite kukicu na kratko.  Odmjerite hobby žicu iste duljine i provucite je kroz zmijicu. Ja je napravim malo dulju pa savinem kliještima krajeve tako da ne strše špice nego se dobije tupi/zaobljeni kraj. 
Kad ste žicu fino namjestili u zmijici, vratite kukicu u zadnju očicu pa je provucite  kao za klizni bod kroz svaku očicu, ali ne do kraja nego ostavite očice na kukici dok ih nemate  6  te provucite nit kroz sve očice pa prerežite vunu i učvrstite. 
Dalje idu finese, poput provlačenja završetka niti da se ne vidi, vijanja žice u oblik koji želite,  te  izdrada ukrasića za krajeve. 


Moja mama je od nekud izvadila jedne preeeeeslatke pinky gumbiće/dijamantiće koje sam jednostvano morala ukomponirati, i eto nastala je moja prva zmijica......Sneaky Pink!Odmah nakon nje mi je sinulo kako bi diiiivno bilo spojiti crnu alpacu sa srebrnim koncem i nastala je moja verzija Death Star.....

Zmijice su ludnica, savijaju se kud vas volja, pašu na svaku ruku, lagane su, ne miču se po ruci kud ih volja, ne lupaju po stolovima, ne padaju s ruku......ma mrak su "if I do say so myself!" :-)
Kasnije sam napravila i Pawicu......ali to vam neću otkriti kako :-) makar vjerujem da ćete sami brzo shvatiti


Broj komentara: 10:

 1. Zmijice su ti stvarno fora i novitet!!!!Nadam se da ćeš njima osvojiti tržište:):)Sretno!!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Zmijice su moja idejica djelilica, neka narod radi zmijica koliko koga volja, meni drago da ih što više vidim! I u što raznovrsnijim varijantama. Koliko ljudi toliko više zmijolikih čudesa :-)

   Izbriši
 2. Odgovori
  1. Hvala Nives, nadam se da ćeš se i ti odvažiti na neku verziju zmijca....

   Izbriši
 3. vidim ja po tvom tonu da ti rad za režije i ne pada toliko teško, nekako si puna energije. zmijice super! ovaj dio ne klapaju po stolu, e to mi je baš prava fora.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Rad za režije je tek u fazi uzlaznih komplikacija :-) ali trudim se veseliti se činjenici da dok ima za režije, nađe se i za konce i vunice i još svakakve neke ukrase :-)

   Izbriši
 4. Krasne su zmijice! Hvala na fotkama i objašnjenjima :) Možda se jednom natjeram otići u neki hobby dućan. Bez njega se baš ne može :) Uglavnom, svaka čast!

  OdgovoriIzbriši
 5. Ma šta se ne bi moglo bez hobby dućana; izvučeš neku žicu iz starog grudnjaka ili slično i da vidiš reciklažu samo takvu!

  OdgovoriIzbriši
 6. Jao pa ti si genijalka...evo već smišljam kako da dođem do nekog komadića žice i da probam... :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hehehe...hvala Neda! Čekam slike i tvojih zmijica!

   Izbriši